pátek 2. února 2018

Ostravský knižní veletrh

Mí drazí čtenáři, přátelé a vážení knihomolové,

dnes přicházím se článkem, který bude spíše informativní a věřím, že z valné většiny se bude dotýkat moravských a slezských obyvatel. Trochu obšírné, co? :-)

Jednoduše, ráda bych vás informovala, že ve dnech 2.- 4. března 2018 se koná již osmý ročník ostravského knižního veletrhu na výstavišti Černá louka.


Tento ročník se nese ve znamení Dětské knihy a proto mnoho vystavovatelů se bude orientovat na dětské čtenáře. Například zde budete moc najít produkci Albatros media, což je největší knižní vydavatelství v ČR, kdy pod ně spadají takoví zvuční nakladatelé jako je Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ a také Egmont, Fragment a mnoho dalších. Na Albatros media se já osobně těším nejvíce. Další vystavovatelé jsou například Knížky pro děti, Celé Česko čte dětem, ale také tam budou třeba Mindok. Pokud vám tento název nic neříká, vězte, že se jedná o vydavatelství moderních společenských her pro děti a dospělé (možná budete znát jejich hru roku - Krycí jména).

Krom klasických vystavovatelů se samozřejmě budete mít možnost zúčastnit různých debat a autogramiád, doprovodný program je barvitý. Můžu zmínit jména jako Markéta Hejkalová, Arnošt Vašíček nebo také Barbara Nesvadbová či Michal Viewegh. Myslím, že jména to jsou zvučná a nalákají vás k návštěvě tohoto ročníku. A já se těším, že se s některými z Vás tam potkám! :-)



Ptáte se, co je to za fotku? Tento ročník je totiž významný tím, že se bude pořádat sbírka dětských knížek, jenž budou doručeny do nemocnic a ambulancí dětských lékařů. Sama mám nedonošeného syna a u lékařů a v nemocnicích jsme strávili dost času za jeho krátký život, takže vím, jak jsou knihy na zabavení důležité. Proto bych byla ráda, aby se těch knih vybralo co nejvíce. Já sama přispěju pěti kousky a věřím, že kdyby každý návštěvník donesl aspoň jednu, udělá tím radost mnohonásobně více dětem. Není nic krásnějšího, než noví, rostoucí knihomolové jako jsme my. :-)

Všechny podrobné informace najdete přímo tady.

Takže, pro rekapitulaci, v pátek 2.3.2018 se v 10:00 otvírá osmý ročník knižního veletrhu v Ostravě na Výstavišti Černá louka a končit bude úderem šestnácté hodiny v neděli, 4.3.2018.

Kdo z vás přijde? S kým se potkám?

Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat