pátek 15. prosince 2017

Nejtemnější kouty - Kara Thomas

Autor: Kara Thomas
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2017
Počet stran: 288

"Všichni jsme schopní páchat násilí, ale některým z nás koluje v krvi už od narození."

Jako malé holky vykládaly lži, ze kterých se časem stala smrtelně nebezpečná pravda. Ve městě Fayette v Pensylvánii se tajemství minulosti ukrývají za každým rohem. Tessa se odstěhovala, když jí bylo devět. Snaží se nepřemýšlet o tom, co se tam tehdy stalo. Callie zůstala, jen se s rodiči přestěhovala do jiného domu. Vždycky bývala ta silnější, nebála se pohlédnout do tváře svým démonům a doufala, že když bude flámovat dost intenzivně, démoni prostě zmizí. Tessa a Callie se spolu nikdy nebavily o tom, co tenkrát v noci viděly. Po skončení soudního procesu se už nikdy neviděly. Nevolaly si ani nepsaly. Tessa sice odešla daleko, ale s sebou si odnesla nezodpovězené otázky. Některé věci se nikdy nevysvětlily. Teď se vrací do Fayette - za Wyattem Stokesem čekajícím na trest smrti, za Lori Cawleyovou, Calliinou sestřenicí, která byla zavražděna, a za jedním člověkem, který možná ví, co se tenkrát doopravdy stalo. Po krůčcích se blíží k pravdě, ale i k vrahovi. A tentokrát nebude tak snadné uniknout.

Tessa a Callie byly nejlepší kamarádky. Poté se na deset let ztratily z dohledu, nevolaly si, nepsaly si, nenavštěvovaly se. Jakmile se Tessa odstěhovala z rodného města, jednoduše za sebou spálila všechny mosty. Jednoho dne, ve svém novém životě, dostane zprávu, která se týká její rodiny a musí se vydat zpátky tam, kde všechno začalo, ale také skončilo. Využívá pohostinnosti Calliiny matky a zůstává nějakou dobu u nich. Po pár dnech dojde k nečekaným situacím a zvratům, Callie je "donucena" s Tessou začít komunikovat, propast mezi nimi se začíná ztenčovat, a společně zjišťují, že v minulosti udělaly zásadní chybu, která je nyní ohrožuje na životě...

Po této knize jsem sáhla čistě ze zvědavosti, protože anotace zněla slibně. Neočekávala jsem žádný zázrak, ale příjemné čtení, které si užiju. A to se taky stalo, ovšem jen do tří čtvrtin knihy. Ze začátku nás autorka pomalu seznamuje s hrdinkou Tessou, která mi byla sympatická. Na to, že je to "puberťačka", tak měla normální uvažování, žádné sáhodlouhé co by kdyby a šla rovnou na věc. Další plusový bod získává tato kniha za spád, který má. Příběh se stále vyvíjí, s každou stránkou jsem získala víc a víc informací, jenž jsem potřebovala k pochopení celé situace.

Bohužel, velkým mínusem je překombinovanost. Na konci, kdy jsem se dozvídala, kdo stojí za jakým činem, jsem zjistila další věci, které totálně všechno převrátily na ruby. Myslím si, že záměrem autorky byl takový ten wow efekt, kdy si pak sednu na zadek a budu si říkat, že tohle snad ani není možné. Já si to sice říkala, ale bez toho wow efektu. Přišlo mi to hodně přitažené za vlasy. Když se některé potřebné informace týkaly sestry hlavní hrdinky, tak to ještě šlo, ale ve chvíli, kdy přišel další zvrat, který přímo zasáhl hlavní hrdinku na posledních stránkách, to už bylo moc... Ono, někdy méně je více, a tady by se to asi vyplatilo.

"Nejdřív uvidím kostel. Je to žalostně vyhlížející troska s vyskleným a po okrajích ohořelými okny. Žít patnáct let přímo naproti a nepostěžovat si, že takovou ohavnost ještě nikdo nestrhl, to by ledaskdo nedokázal."

Jinak se mi kniha líbila. Je napsána jednoduše, kdy všechny informace čtenář má nebo v průběhu čtení získá, aby si dal dohromady všechny události. Kapitoly byly přiměřeně dlouhé, navíc děj je opravdu svižně napsán, takže jsem se ani chvilku nenudila. Slupla jsem knihu jako malinu a získala oddechové čtení, které jsem očekávala, takže spokojenost.

Díky tomu, jak je příběh napsán, bez zbytečných kudrlinek a milostných trojúhelníků, tak ji doporučuji těm čtenářům, kteří si chtějí přečíst thriller pro dospívající. Není tam žádná krev, žádné popisování mrtvol, ale vrah se na scéně objeví. :-) Hrdinové jsou sympatičtí a nebojí se žádných akcí, aby dosáhli svého. I když se nejedná o četbu, u které byste lapali po dechu a nemohli se dočkat rozuzlení, tak přesto, pokud se do knihy pustíte, dostanete příběh, jenž vás bude bavit.

Hvězdné hodnocení:


Děkuji Albatrosmedia.cz za recenzní výtisk a pokud si knihu chcete koupit, můžete přímo tady.

Díky za přečtení a mějte se fajn!
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat