pondělí 13. března 2017

Očarovaná - Hana Hindráková

Autor: Hana Hindráková
Rok vydání: 2015
Počet stran: 224
Nakladatelství: Alpress

"Rákos se rozestoupil a měsíc, který se dosud schovával za mraky, ozářil palouk s hliněnou chatrčí. Sandra ohromeně vydechla. Připadala si jako totálně sjetý Macháček v Samotářích."

Kateřina odlétá do Keni čerpat inspiraci pro nový román. Jenže uvidí něco, co neměla a tím nad sebou vynese rozsudek smrti. Sandra tuší, že se sestře přihodilo něco zlého. Vydá se na stejně nebezpečnou cestu a upadne do pasti kmenových tabu, kouzelných rituálů a mocných kleteb...

Když Kateřina odlétá do Keni, v rodině se stane něco, co její cestu ještě více popožene. Sandra nemá o sestru až tak valný zájem až do chvíle, kdy si uvědomí, že je to už delší dobu, co odjela a neozvala se. Když ji volá, telefon je nedostupný... Nezbývá ji nic jiného, než se vypravit za Kateřinou a zkusit sestru najít. Ubytuje se ve stejném hotelu, v jakém bydlela její sestra, ale nemá o tom nejdříve žádné tušení, pak potká Daniela.... Fredricka.... Honzu.... a všechno jde od desíti k pěti. Boj o život Kateřiny a nejen její, právě začíná.

Musím říct, že se kniha četla opravdu dobře. Krátké, někdy opravdu velmi krátké kapitoly, byly napsány velmi živě a svižně, měla jsem potřebu, aby se stránky otáčely samy. Nechtěla jsem se nechat vyrušovat prostým otočením. Samozřejmě jsem ale byla nucena slevit ze svého nároku a otáčela si stránky sama. :-)
Každopádně na tom nic nemění fakt, že celkový příběh je moc dobrý. Nejen, že tam je zápletka, která je vyřešena až téměř na konci knihy, ale také tam je jistý happyend, pár pokusů o vraždu, najdou se tam také zázračné kouzelnické rituály, dojde k přepadení, ke krádeži... Je tam toho opravdu dost a právě proto se ta kniha tak dobře četla, stále se něco dělo.

"Zamilovala jsem do barev keňského venkova, do sytě zelených, s láskou obdělávaných políček, mezi nimiž prosvítá tmavě červená půda. Do zelených pahorků porostlých banánovníky, kakaovníky, mangovníky, eukalypty, palmami, olivami, cedry a kolovníky. Do voňavých, neuvěřitelně rozlehlých plantáží s růžemi."

Způsob, jakým autorka popisovala oblast Keni, Nairobi, Ngogských hor, Viktoriina jezera byla okouzlující a věřím tomu, že spoustu věcí viděla na vlastní oči. Dokonce tak trochu přemýšlím, jestli náhodou na své cestě do Afriky nepotkala také kouzelníky. A nebyla sama očarovanou. :-)
Po přečtení knihy mám obrovskou touhu si sbalit svých pět švestek a vydat se někam do tepla, k moři, klidně k africkému jezeru a nic nedělat. Jen se válet a nechat sluneční paprsky útočit na mé tělo. No, dobře, tohle se asi nestane, ale jsem rozhodnutá to změnit. :-)
Africká atmosféra, teplé počasí, velké horka, to vše na vás bude dýchat při čtení.

Kniha je primárně určena pro ženy, nemyslím si, že by okouzlila nějakého  muže. Ovšem věřím tomu, že každá žena, která si tento příběh přečte, minimálně jednou vypustí z úst citoslovce typu: "ach". Je to příjemná, velmi příjemná, pro mě dobrá, nápaditá, zajímavá, dobře čtivá, oddychová kniha, kterou doporučuji si vzít sebou právě na nějakou dovolenou, či si zpříjemnit víkendový večer v posteli. :-)

Děkuji autorce, Haně Hindrákové za zaslání recenzního výtisku a pokud si budete chtít knihu zakoupit, můžete tak učinit přímo zde.

Díky za přečtení a mějte se krásně!
Daramegan


Žádné komentáře:

Okomentovat