neděle 24. září 2017

Palác lží - Erin Watt

Autor: Erin Watt
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2017
Počet stran: 392

"Jaké problémy podle tebe budu mít? Jako třeba když si zapomenu tampon, budeš mít ve svý skříňce připravenou zásobu?" Vykuleně se ke mně otočí. "Reed má pro tebe ve svý skříňce zásobu tamponů?"

Ella Harperová překonala už spoustu problémů, které ji život přichystal. Je tvrdá, odolná a ochotná udělat, co je potřeba, aby ochránila ty, které miluje. Jenže s tajemstvími, která obklopují jejího otce a přítele, jehož život je nyní v ohrožení, se možná ani Ella nedokáže smířit. Reed Royal je zvyklý ničit všechny překážky, které mu osud staví do cesty. Nyní se to však obrátilo proti němu. Pokud chce zachránit sám sebe i dívku, kterou miluje, musí se postavit trýznivé minulosti a napravit svou pošramocenou pověst. Nikdo nevěří, že mají pravdu. Ella a Reed musejí společně najít způsob, jak zachránit sebe i svou rodinu, a odhalit všechna tajemství a lži, které se skrývají v paláci rodu Royalových.

Pod pseudonymem Erin Watt se ukrývají dvě autorky, jednou z nich je Jen Frederick a druhou, velmi známá a úspěšná, Elle Kennedy, jejíž sérii Off-Campus, si oblíbilo mnoho českých čtenářek. Obě autorky spojuje jak láska ke knihám, závislost na psaní, tak obrovská představivost. Milují své rodiny a domácí mazlíčky, rády vymýšlejí něco zábavného a šíleného. A nejvíce se bojí toho, že se rozhádají.

Já nevím kde začít. Protože mě Roaylové zničili. Opět a znovu. Potřetí za sebou. Já 0, Royalové 3 - royalský hattrick! :D
No, v druhém díle byl maximálně šílený konec, kvůli kterému jsem se třetího dílu nemohla dočkat. Jak mi dorazil, okamžitě jsem se pustila do čtení a knihu zvládla za dva večery. Nešlo to najednou, protože tam byla postava, která mi tak pila krev, že jsem se musela asi v polovině knihy uklidnit, odložit čtení a pořádně si zanadávat.

Je neskutečné, s jakou energií autorky dokázaly psát příběh. Stvořit svět bohatých a zhýralých děcek, ale přitom, aby to nebylo obyčejné klišé a totálně plytký příběh, na to musí mít pořádný talent a holky to u Royalů dokázaly.


"......protože ona je moje budoucnost. Je moje ocel, můj oheň, moje spása. Je moje všechno."

Mám pocit, že se budu opakovat, protože polovina věcí určitě zazněla už v předešlých dvou recenzích, ale asi to jinak nepůjde.
Nejen Palác lží, ale celá tato série je nesmírně čtivá a jak se říká, chytlavá. Přestože příběh Elly a Reeda je jak z červené knihovny, tak autorky si pohrály s prostředním a okolnostmi takovým způsobem, aby to neodpovídalo klasické romanťárně. Tudíž je to taky napínavé, zajímavé a rozhodně je to sakra čtivé.

Tato série by si zasloužila ještě více pochvalných slov, ale přiznám se, že nenacházím ta pravá. Ať napíšu cokoliv, přijde mi, že to stojí úplně za nic a nevystihuje to TO, co bych vám chtěla říct. A proto jen napíšu - přečtěte si to! Fakt že jo :)

Určitě doporučuji, každý díl je svým způsobem dobrý, každý má něco do sebe, ale všechny tři si zaslouží maximální hodnocení. :)

Hvězdné hodnocení:


Děkuji nakladatelství Baronet za zaslání recenzního výtisku a pokud knihu ještě nemáte, tak objednat si ji můžete přímo tady.

Díky za přečtení a mějte se fajn!
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat