pátek 2. června 2017

Knižní úlovky

Ahoj,

jak jsem slíbila, tak dnes pro vás mám druhou část knižních úlovků. Je to pořád od Albatrosmedia.cz, tak jdeme rovnou na knihy.

Jako první vám ukážu Dívku v modrém plášti od Monicy Hesse.

Spojení válečné tématiky a literatury pro mládež mě velmi zaujala, takže jsem po ni toužila.
Anotace:
Píše se rok 1943 a v nacisty okupovaném Amsterdamu vládne přídělový systém. Mladičká Hanneke se ale vyzná. Na černém trhu se pohybuje jako ryba ve vodě a dokáže obstarat většinu věcí, které lidé potřebují. Při jedné z donášek ji její pravidelná zákaznice požádá o pomoc. Nechce sehnat maso nebo petrolej. Chce, aby Hanneke našla židovskou dívku, kterou u sebe ukrývala. Vzala si jen svůj modrý plášť a zmizela neznámo kam. Hanneke zprvu ani neuvažuje o tom, že by se do nebezpečného pátrání pustila. Pak ale položí první otázku. Když dostane odpověď, chce najednou vědět víc. Postupně je vtažena do pavučiny tajemství a ohromujících odhalení, která ji zavedou až do samého srdce studentského protinacistického odboje…

Další je Poušť v plamenech od Alwyn Hamilton.

Tady to bylo jasné, z největší části mě okouzlila obálka a poté i samotná anotace.
Anotace:
Amání je neohrožená pistolnice a osud pouště jí leží v rukou. Pouštnímu národu země Mirádži vládnou smrtelníci, alev divokých, holých pustinách se pořád potulují mystická stvoření z dávných pověstí a někde prý stále čarují i samotní džinové. Na městečku Prachov ale nic mystického ani magického není a Amání se už nemůže dočkat, až z něj zmizí. Jestli zde zůstane, jejím osudem je skončit „buď provdaná, nebo mrtvá“, takže se Amání hodlá z Prachova dostat za pomoci své ostré mušky. Když se na střelecké soutěži setká s Jinem, tajemným a neskutečně přitažlivým cizincem, usoudí, že našla ideální únikovou cestu. Ale za celé roky, kdy fantazírovala o útěku z domova, se jí určitě nesnilo, že odsud uteče před vražednou sultánovou armádou s uprchlíkem hledaným za velezradu na
mytickém koni. A určitě nečekala, že se do toho uprchlíka zamiluje… nebo že jí mladík pomůže odhalit mocnou pravdu o tom, kdo Amání opravdu je.

Třetí v pořadí je psychologický thriller Déšť smývá stopy od Mikaely Bley.

Tady opět, spojení psychologického thrilleru zafungovalo a já už mám krásku doma. :-)
Anotace:
Jednoho chladného, deštivého květnového dne zmizí z tenisové haly v centru Stockholmu osmiletá holčička Lycke. Pro zpravodajskou redakci TV4 je případ událostí číslo jedna a jeho sledováním je pověřena zkušená reportérka Ellen Tammová. 
Pátrání po Lycke je s postupujícím časem stále beznadějnější a pro Ellen se případ stává posedlostí. Je snad jediná, komu na nalezení Lycke skutečně záleží? Musí se potýkat s neschopností zkorumpované policie, podivným chováním dívčiných rozvedených rodičů i lhostejností svých kolegů. Ellen se snaží jednat profesionálně a neztratit hlavu, jenže tento případ jí bolestně připomíná podobnou tragédii z minulosti, která se jí osobně dotýká. A šance na nalezení holčičky se každou hodinou tenčí...

Čtvrtou a zároveň předposlední knihou je Bez srdce od Marissy Meyer.

Na autorku jsem slyšela samou chválu a protože momentálně nemám kapacitu na její sérii Měsíčních kronik, zvolila jsem schůdnější cestu a proto mám tuto knihu, která do série nepatří.
Anotace:
Catherine je jednou z nejžádanějších dívek v říši divů a o ruku ji chce požádat sám Král. Ona má ale jiné sny, netouží stát se královnou. Když potká na královském plese pohledného a záhadného Šprýma, rozhodne se, že nebude jen figurkou ve hře někoho jiného. Se Šprýmem se začne potají scházet i přesto, že oba riskují královu nelibost a hněv jejích rodičů. Cath je však pevně odhodlaná zvolit si vlastní cestu, jenže v zemi plné kouzel, šílenství a nestvůr má osud jiné plány.

Poslední, kterou vám představím je Caraval od Stephanie Garber.

Tady to byla jasná volba, stačilo mi si přečíst tohle: "Než vstoupíte do světa Caravalu, mějte na paměti, že je to jen hra. Ať už jste o Caravalu slyšeli cokoli, určitě se to nevyrovná realitě. Je to víc než hra! Je to magie."
Anotace:
Než vstoupíte do světa Caravalu, mějte na paměti, že je to jen hra.
Ať už jste o Caravalu slyšeli cokoli, určitě se to nevyrovná realitě. Je to víc než hra! Je to magie. Scarlett vždy toužila Caraval zažít a letos dostala pozvánku. Jenže vzápětí unese její sestru Tellu tajemný režisér celého představení. Není se čeho bát, Caraval je přece jen zdání. Ale co když ne? Ať už je to jakkoli, Caravalem musí Scarlett projít i se zlomeným srdcem a sestru rychle najít, než se spustí nebezpečný dominový efekt následků a navždy ji ztratí.

A to je tedy vše z druhé části knižních úlovků a na chvilku si dáme pohov. :-) Další balíčky očekávám až ke konci příštího týdne, takže se s nějakou tou inspirací zase přihlásím.

Zatím se mějte fajn a povídejte, vybrala jsem dobře či nikoliv? :-)

Daramegan







Žádné komentáře:

Okomentovat