neděle 12. března 2017

Knižní úlovky

Ahojte,

po dlouhé době jsem se rozhodla Vám představit některé knihy, které mi přibyly v knihovně, buď formou recenzních výtisků nebo jinak. Jde především o to, že většina není příliš známých, nejsou to klasické knihy, které mají velkou mediální reklamu, proto o nich tolik nevíme.

Právě z toho důvodu jsem dneska zde s článkem, abyste koukli, co můžete najít v knihkupectví. :-)

Jako první představuji recenzní výtisk z Albatrosmedia a.s.
Jedná se o knihu Po Alence od Gregory Maguire.
Anotace:
Když se před sto padesáti lety propadla Alenka králičí dírou dolů, našla tam říši divů, v níž byla nedůsledná pravidla a neomalená ega stejně běžná jako ve světě, který nechala nahoře. Ale co to bylo za svět? A jakým způsobem reagovalo město Oxford v šedesátých letech devatenáctého století na to, že Alenka zmizela?
Gregory Maguire napsal fantaskní román, ve kterém zaměřuje svoji okouzlující představivost na podsvětí, podzemí a podezdívky - a také na porozumění starému i novému. Maguire nám nabízí invenčně pootočenou variantu světově proslulého Carrollova příběhu. Ada - Alenčina kamarádka, o které je v knize Alenčina dobrodružství v kraji divů pouze letmá zmínka - se vydá z domu, aby navštívila Alenku. Přichází ale maličko pozdě - a potom se sama propadne králičí dírou dolů...

No, řekněte sami, nezní to božsky? :-) Alenku miluju, tak jsem zvědavá, jaká bude.

Jako druhou knihu mám připravenou Toskánské věže od Carol M. Cramové. Je to recenzní výtisk z Knihy Dobrovský.

Anotace:
Příběh mladé svérázné ženy - malířky, zasazený do prostředí středověkých italských měst, upoutá nejen romantické duše, ale i milovníky výtvarného umění a starých řemesel. Román Toskánské věže, odehrávající se v klikatých uličkách sluncem rozpálených náměstí středověké Itálie, je příběhem mladé ženy, která se odváží vykročit vlastní cestou a prosadit se v muži ovládaném malířském umění a řemesle. Sofia, dcera věhlasného malíře Barducciho, žije v rodném San Gimignan provdaná za sobeckého a ješitného obchodníka se šafránem, ale tajně touží prosadit svůj talent v malířském umění, do nějž ji svéráznou výchovou zasvětil otec. Ten však nečekaně umírá a dceru už stihne pouze vybídnout, aby svůj sen nevzdávala a nepromarnila tak dar od Boha, kterého se ji dostalo. O pár měsíců později se v Sieně objevuje otrhaný mládenec, a žádá o práci v malířské dílně Maestra Manziniho, bývalého přítele Antonia Barducciho... Toskánské věže spojují hrdinčinu silnou osobnost s důkladně nastudovaným prostředím a přesvědčivými postavami, které skvěle zapadají do pestrobarevné mozaiky Itálie čtrnáctého století, jež bylo obdobím velkých zvratů v celé Evropě. Stylově sestavená zápletka plná kliček a zvratů téměř nedovolí čtenáři knihu odložit.

Myslím, že anotace slibuje hodně slušnou četbu. :-)

Další v řadě je Láska k nakousnutí od Alexandra Stainfortha. Recenzovala jsem v minulosti jeho knihu, Pád noci a nyní mne oslovil, jestli bych se nepustila do jeho novinky. Kývla jsem, protože Pád noci se mi obrovsky líbil. Tak snad se mi bude líbit i tato. :-)

Anotace:
Co může workoholičce Lauře zkomplikovat život ještě víc než to, že přijde o práci, a tak už není obávaná šéfová? Zamiluje se. Zpočátku to tak sice nevypadá, protože ten otrava jí už podruhé zablokoval vjezd do domu, ale nakonec se z něho vyklube nový soused. Hodně sexy soused. Následuje pozvánka na večeři, první společný den... a Laura má hlavu v oblacích. Nic ovšem není takové, jak se na první pohled zdá, a řada zdánlivých náhod a propletenců na sebe nedá dlouho čekat. Život po vyhazovu snad už nemůže být zábavnější a víc vzrušující. Nebo ano?

Další knihou je Očarovaná od Hany Hindrákové. Autorka mne sama oslovila skrze můj email, je pravda, že do té doby byla pro mne velkou neznámou. Teď jsem opravdu zvědavá na příběh, který mě očekává. :-)
Anotace:
Kateřina odlétá do Keni čerpat inspiraci pro nový román. Jenže uvidí, něco co neměla, a tím nad sebou vynese rozsudek smrti. Sandra tuší, že se sestře přihodilo něco zlého. Vydá se na stejně nebezpečnou cestu a upadne do pasti kmenových tabu, kouzelných rituálů a mocných kleteb...

A to je pro dnešek vše. :-)
Co na tyto kousky říkáte? Četli jste některou nebo máte v plánu? :-)

Mějte se krásně,
Daramegan




Žádné komentáře:

Okomentovat