pondělí 27. března 2017

Knižní úlovky 3

Ahojte milí mí :-)

Dneska jsem si toho na vás připravila trochu více, protože jsem byla neplánovaně v centru a navštívila jsem díky tomu kamaráda Dobrovského, vzala to přes Knihcentrum a Levné knihy. Večer, kolem sedmé hodiny ještě zazvonil pošťák s balíčkem od Cosmopolisu (no, Bára je prostě dokonalá, co vám budu povídat). :-)

Je toho docela dost, celkem jedenáct kousků, tak jdeme na to. :-)

Jako první je tu kousek, na který jsem měla obrovský zálusk už od toho, co jsem zjistila, že vyšla. Ale byla na mé poměry opravdu drahá. A dneska mi kamarád Dobrovský udělal radost. 159 korun!! Já zavýskla na celou prodejnu, vzbudila si dítě v kočáru a prodavačky se po mě dívaly dost nevrle. Ale co, já ji mám!! Golema a Džin v New Yorku od Helene Weckerové. :-)

Anotace:
V New Yorku roku 1899 se záhadným způsobem ocitnou dvě nadpřirozené bytosti. Šava je golema, stvořená z hlíny, která po smrti svého pána dorazí do Ameriky sama. Ahmad je džin, zrozený z ohně v syrské poušti. Před staletími ho beduínský kouzelník uvěznil v měděné láhvi a klempíř v dílně na Manhattanu ho z ní náhodně vypustí. V neznámém městě mezi přistěhovalci se golema i džin snaží přizpůsobit okolí a zatajit svou totožnost. Jsou totiž velmi odlišní a bojí se reakcí obyčejných lidí… Realistické vylíčení neopakovatelného tavicího kotle, ve kterém se z různých národností stávají Američané, v kombinaci s čirou fabulací bájných postav, vytváří vynalézavý a vzrušující příběh.

Jako další je tu pořádná bichle. Přiznám se, že nejdříve jsem si ji všimla díky tomu, že byla hezky tlusťoučká a když jsem si přečetla anotaci, měla jsem jasno. Bella Mafia od Lynda La Plante.

Anotace:
Jednoho dne se z pěti žen stanou vdovy. V životě mafiánských rodin celkem běžná situace ... méně běžné však je, aby se pomsty za smrť manželů chopili jejich vlastní ženy. Při rozdílnosti povah se dokážou spojit a proti viníkům se dokážou postavit jako podnikavé, schopné, chladnokrevné a na všechno odhodlané soupeřky.

Poslední kousek od kamaráda Dobrovského je Ve stínu černých ptáků od Cat Wintersové. Měla jsem na ni zálusk ve výprodeji Joty, takže ušetřeno poštovné. Když se daří, tak se daří! :-)


Anotace
V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega.
Zděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka.
Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci.
Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?

Další dva kousky jsou z Levných knih. 
První je Rozděleni časem - Bouře od Julie Cross. Paperback za 19 korun. Nenechám ji tam, zvlášť když je to první díl. :-)

Anotace:
Přítomnost, rok 2009. 
Devatenáctiletý Jackson je normální student... tedy téměř normální. Dokáže totiž cestovat časem. Nic nemůže změnit, jen znovu prožít to, co se už stalo. Po útoku dvou neznámých mužů se Jackson ocitne o dva roky zpět.
Minulost, rok 2007.
Jackson se nemůže vrátit zpátky do přítomnosti. Jaké tajemství ho obklopuje? Proč ho pronásledují neznámí útočníci? 
Stojí tváří v tvář "nepřátelům času" a musí se rozhodnout, co všechno je ochoten obětovat pro záchranu svých blízkých a možná i celého světa... 

Druhý kousek z Levných knih je Ten den jsem se rozhodl zemřít od Jonathana Destina. Proč? Anotace řekne více než dost. :-)
Anotace:
Mrazivý příběh šikanového chlapce.
Pět let trvající šikana ve škole i mimo ni, drastický pokus o sebevraždu upálením a zhruba pět let trvající léčení a boj o návrat k normálnímu životu… to je ve stručnosti obsah knihy – svědectví osmnáctiletého Jonathana zvaného Jojo. Obézní introvertní hošík trpící dyslexií se přímo nabízí jako terč nejprve posměšků, pak i vyhrůžek a bití. Má pocit, že mu nikdo nemůže pomoci a že by smrt byla vysvobozením. Dlouho se zaobírá tím, jak svůj život ukončit, až se po zhlédnutí nějakého dokumentu rozhodne upálit.

Málem bych zapomněla. Já se stavila ještě v Neoluxoru, kde je koutek Knižního klubu. A jelikož jsem členem... Teď přemýšlím, kde vlastně člen nejsem... tak jsem si koupila tyto dvě krásky za cenu jedné (dá se říct) :-) Lauren Kate a její Slza s Vodopádem.


Anotace
SlzaNikdy nesmíš plakat...
Sedmnáctiletá Eureka od své milované matky ví, že její slzy mají sílu obnovit dávno ztracený kontinent Atlantidu. Nesmí nikdy uronit ani slzu! Při podivné nehodě její matka nečekaně umírá a Eureka pomalu ztrácí chuť do života. Potkává Andera, chlapce jehož oči jsou tyrkysové jako hlubiny oceánu, a který jí varuje před hrozícím smrtelným nebezpečím. Následně Eureka odhaluje starověký a děsivý příběh nešťastné dívky...
Strhující milostná epická sága plná ničivých tajemství a temné magie... ve světě, kde vlny potopy mohou každou chvíli spláchnout všechno, co je nám drahé. První díl nové série od autorky Andělů.
VodopádStrhující milostná sága plná ničivých tajemství a temné magie o dívce, jejíž slzy mají sílu vynést na povrch ztracený kontinent Atlantidu, pokračuje. Eurečiny slzy zaplavily zemi a nyní Atlantida roste a s ní i moc zlého vládce Atlase. Eureka je jediná, kdo ho může zastavit, ale nejprve se musí naučit, jak bojovat. Ku pomoci jsou jí naštěstí přátelé. Vydává se na cestu přes oceán s kamarádkou Cat, její rodinou, Anderem a rovněž oslňujícím, ale i tajemným Sadařem, který Eurece přislíbil, že jí pomůže najít Solona. Ten totiž jako jediný ví, jak porazit velkého Atlase. Eureka má šanci zachránit svět, ale co všechno bude muset obětovat? Nebude právě její láska k Anderovi zároveň největší překážkou?

Návštěva Knihcentra byla také úspěšná. Matkárna od Amy Sohnové už mě dlouho lákala, takže již jsem hrdou majitelkou. 
Anotace:
Chcete vědět, jak by to vypadalo, kdyby byl Woody Allen hipster a Sex ve městě napsal on? New York, Brooklyn, Park Slope – tady dnes zakládají rodiny mladí a úspěšní. Nakupují v bioobchodech a na trzích, nosí vintage a samozřejmě rozumí modernímu umění (stačí povrchně – pořád lepší než třeba sledovat baseball a podobné nesmysly, to je přece totálně out). A také se navzájem všichni znají, protože Park Slope je totiž čtvrť vyhlášená rodinným a sousedským prostředím. Až se pro samé kočárky a zahrádky fair trade kaváren skoro nedá projít po chodníku… někdy je tahle „matkárna“ vlastně dost pakárna. Zvlášť když se vám momentálně moc nedaří tak, jako třeba Rebece s Theem nebo Sísí s Gottliebem. Nebo Meloře. A Karen. A vlastně ani u Marka to není žádná sláva… 

Druhá z Knihcentra je pohádková, to víte, dělám si zásobu pro malého. :-) Království pohádek z pera Karla Jaromíra Erbena a Boženy Němcové.
Anotace:
Hrnečku, vař!, Zlatovláska, Koblížek na vandru, Otesánek, Tři zlaté vlasy děda Vševěda, výběr nejznámějších i méně známých pohádek Boženy Němcové, K. J. Erbena a lidové pohádky doplnila půvabnými ilustracemi Irena Šmalcová.

A poslední tři kousky jsou recenzáky z Cosmopolisu. Jsou to docela (no, možná velmi moc) žhavé tituly, takže doufám, že vás některé osloví. Aspoň tak jako mě. :-)

Láska podle Shakespeara - Sen noci univerzitní - Georgina Guthrie

Anotace:
Daniel a Aubrey se těší na budování jejich společného života. Bolestivé poznání, že nemůžou budoucnost uchopit do vlastních rukou, dokud se nevyrovnají s minulostí, vede k objevení síly odpuštění a bezpodmínečné lásky.

Stejně jako v prvních dvou knihách série, Sen noci univerzitní je romantický příběh, s vtipným škádlením, s vášní a dramatem.

Podivná hra od Zuzany Pospíšilové

Anotace:
Jediná věta promění Karle život v peklo. Mohla prožívat běžnou krizi středního věku, s jakou se vyrovnává spousta jejích vrstevnic. Osud jí ale přichystá zkoušku těžšího kalibru. Někdo ji sleduje, naboural se do jejího počítače, do e-mailových schránek jejích dcer. Všude toho neznámého pronásledovatele tuší, posílá jí varovná znamení a baví se jejími amatérskými dedukcemi a intenzivním strachem o rodinu.

Proč ta podivná hra? Co po ní kdo chce? Karla se snaží se najít jakoukoliv stopu, která by jí pomohla všechno pochopit, ale nemá žádnou podporu v okolí. Cítí se jako štvaná zvěř. Je kořistí opravdového útočníka, nebo své vlastní fantazie? Proč se ve všem dá najít skrytý význam? Možná je opravdu blázen, jak si myslí její muž. Hraje hru, o kterou nestála, hru plnou strachu a bezmoci.

A poslední (konečně!) Poslední nádech od Lucy Clarke.
Anotace:
Devětadvacetiletá Eva několik měsíců po svatbě zjišťuje, že její manžel Jackson nebyl tím, kým tvrdil, že je, a uvědomuje si, že se zamilovala muže, kterého vlastně vůbec neznala…

Tak a to je pro dnešní den vše. Tak co, našli jste nějakou inspiraci? Četli jste už nějakou a mám se na co těšit?? :-)

Mějte se krásně!!
Vaše Daramegan
























Žádné komentáře:

Okomentovat