středa 11. května 2016

Knižní inspirace

Ahojte,
jak jsem slíbila, tak plním.
Dnes jsem byla v ráji (čti v neoluxoru) a dotáhla jsem si domů pár kousků, které si jednou, až na ně přijde řada, musím přečíst. A protože všichni rádi čteme a hledáme inspiraci u jiných, tak vám přináším přehled, abyste věděli, jaké skvosty se tam ukrývají na poličkách. :)

Reverendova žena od Katherine Webb
Anotace: Spisovatelku Leah, která zrovna trpí nedostatkem inspirace, požádá její bývalý přítel, aby mu pomohla identifikovat tělo vojáka z 1.světové války, u něhož se našly dva dopisy, adresované Hester Cannigové a odkazující k dávné tragédii. Leah, zaujata příběhem, začíná pomalu rozkrývat dávný příběh osudové lásky, která člověka může dohnat až k šílenství, a hrůzné vraždy.

Temné šílenství od Wulfa Dorna
Anotace: Kytice růží bez odesílatele. Dárky před domovními dveřmi. Dopisy za stěrači... Neznámá žena zavaluje psychiatra Jana Forstnera milostnými vyznáními. Jan se zpočátku domnívá, že jde o nevinné horování některé z jeho bývalých pacientek. Potom ho však jistý novinář požádá o pomoc v případu psychicky narušené osoby a zanedlouho je publicista zavražděn. Jan poznává, že se dostal do hledáčku nebezpečné šílenkyně. A že jeho pronásledovatelka se nezastaví před ničím...

Kráva nebeská od David Duchovny
Anotace: Elsie Bovaryová si žije celkem spokojený život. Je to šťastná kráva, tráví dny na pastvě a odpočinkem. Jednou v noci ale zničehonic zatouží po svobodě a společně se svojí nejlepší kamarádkou Mallory se rozhodne utéct z kravína. Chvilku je to fajn. Mallory flirtuje s býky, zatímco Elsie prozkoumává okolí farmářova domu. Když ale přes okno sleduje v televizi pořad o masokombinátech, dostane strach, a její dosavadní, spokojený život je rázem naruby. Zbývá jen jediné: odejít do lepšího, bezpečnějšího světa. A tak se vydají do Indie, kde jsou krávy přece posvátné!


Nahá krutost od Colleen McCullough
Anotace: Kapitán Carmine Delmonico má před sebou nelehký úkol: dopadnout muže, který znásilňuje mladé ženy. Když se jedna z nich nedá zastrašit a oznámí jeho čin policii, násilník začne své oběti vraždit.

Catherine od April Lindner
Anotace: Moderní zpracování slavného románu Na větrné hůrce Emily Brontëové. 
Catherine je už unavená z toho, jak se jí snaží každý vetřít do přízně jen proto, že její otec je majitelem slavného klubu The Underground na Manhattanu. Pak ale potkává nadaného, ale také velmi záhadného muzikanta Hence. Prvotní přátelství dvou mladých lidí rychle přeroste ve spalující romanci...
Chelsea vždy věřila tomu, že její matka umřela náhle po krátké nemoci. Dokud nenajde dopis, který pro ni otec po léta schovával. Dopis od matky Catherie, z něhož vyplývá, že matka neumřela, nýbrž utekla. Zpáteční adresa na obálce - Klub The Underground.

Tak a to je vše, sice toho není moc, ale myslím si, že tituly jsou opravdu fajn. Četli jste něco? Nebo nalákala jsem vás na něco? :) Zabrala moje inspirace?

Těším se na komentáře! :)

Daramegan




Žádné komentáře:

Okomentovat