středa 17. února 2016

Knižní přírůstky :)

Ahoj všichni!

Tento týden byl velmi bohatý, aspoň co se týče knih, ale už nebyl tak fajn vzhledem k mé peněžence. I když jsem tedy "podojila" Levné knihy, výprodej z buxu a dvě knihy jsou recenzáky. :) Jste zvědaví? Doufám, že ano!
Tak jdeme na to. :)

Dutý drahokam - Susannah Appelbaumová
Nooo, jelikož tato kniha byla ve výprodeji za 19,-Kč, tak jsem ji tam nemohla nechat ležet :))
Anotace: Jedenáctiletá Břečťanka Manxová žije v království Caux, jemuž vládne krutý král Rulík Zlomocný. Obyvatelstvo země se v podstatě dělí na dvě části – na traviče a na jejich oběti. Pokud nemáte po svém boku zkušeného ochutnavače, každé jídlo se může stát vaším posledním. Ke všemu ještě záhadně zmizel Břečťančin strýček – poslední léčitel a apoteopat v Caux. Předtím neteř svěřil do péče Klejotoka – prohnaného, zlodějského ochutnavače. Břečťanka se vydává hledat svého strýčka. Překrásná a starobylá země Caux je však velmi nebezpečná a děti záhy zjistí, že mají v patách pronásledovatele. Co jim chtějí vzít? Břečťančinu betli, vzácný drahý kámen, který je navíc na rozdíl od všech ostatních dutý? Nebo lektvar oplývající tajuplnou léčivou silou, který uvařila? Nebo snad Břečťanku samotnou?


Neviditelná zranění - Věra Fojtová
recenzní výtisk z MOBY. :)
Anotace: Neviditelná zranění jsou příběhem dvou mladých lidí, do jejichž osudu krutě zasáhla válka.
Rút je šestnáctiletá dívka, která je společně se svojí matkou zařazena do transportu a místo toho, aby chodila do tanečních a prožívala své první lásky, prožije rok života v Terezíně, kde se setkává s Ervínem, dvaadvacetiletým mladíkem a milovníkem žen. Zde se jejich osudy rozdělí a Rút prožívá další válečné útrapy. Po válce se oba setkávají, ale Ervín už je jiný. Jen on totiž zná své strašlivé tajemství…

Další recenzní z MOBY
Veronika Černucká - Poslední modlitba
Anotace: Třenovský klášter slaví 900 let svého vzniku. Jeden z pozvaných novinářů je v noci brutálně zavražděn a další vraždy na sebe nenechají dlouho čekat. Tara netuší, kdo je jejím protivníkem. Tajemná sekta? Duch zaživa pohřbeného mnicha? Sériový vrah, který tu před dvaceti lety ubodal šest dívek? Nebo někdo, kdo skrývá temné tajemství? A komu patří kosti nalezené v klášterní studni?

Cena nevinnosti - Rebecca James
Anotace: Tim je obyčejný australský kluk. Pracuje jako kuchař v otcově restauraci, každý den si zasurfuje a dá si pivo. Je se svým životem navýsost spokojený – tedy až do chvíle, kdy ho jeho přítelkyně Lilla vyhodí z bytu s tím, že by měl konečně dospět. Řízením osudu se Tim stává podnájemníkem v obrovském starodávném a trochu strašidelném domě, který vlastní uzavřená a plachá Anna, dívka s traumatickou minulostí, jež už půl roky nevyšla z domu, neboť trpí agorafóbií (strach z otevřeného prostoru) a záchvaty paniky. Bezstarostný Tim se rozhodne, že si Anninu psychickou nemoc nebude připouštět, ale když se v domě začnou dít podivné věci, zalekne se, že Anna už ztrácí rozum docela a že by mohla být nebezpečná – jenomže to už se mezi oběma spolubydlícími, kteří snad nemohou být rozdílnější, rodí křehké, ale silné pouto…

Dívka, která sahala po hvězdách - Sarah Addison Allenová
Anotace: Emily Benedictová přijíždí do pitoreskního jižanského městečka Mullaby v Jižní Karolíně v naději, že se dozví víc o životě své matky, obklopeném mnoha hádankami. Ale od chvíle, kdy dívka vstoupí do domu, kde její matka vyrůstala a kde žije její podivuhodný samotářský dědeček, jehož zatím nikdy nepotkala, nestačí se divit. Ostatně celé Mullaby, kde existují rodinná tajemství, za nimiž stojí snad jen kouzla, je poněkud zvláštní místo. Jak jinak si vysvětlit, že zde žije muž tak vysoký, že dohlédne za obzor. A to je jen začátek…

Beznadějný případ? - Corban Addison
Anotace: Silný příběh o lásce, loajalitě, rodině a spravedlnosti
Jedné tmavé noci je v zambijské Lusace brutálně znásilněna nedospělá dívka. V šoku je dopravena do nemocnice a není schopna promluvit. Její totožnost je tajemstvím...
Na pomoc při pátrání je povolána Zoe Flemingová, mladá americká právnička, idealistka, která prací u neziskové organizace neohroženě bojuje proti sexuálnímu násilí páchanému na zambijských dětech. Během pátrání se mezi ní a policejním důstojníkem Josefem Kabutou vytváří pracovní vztah, jenž překvapivě přerůstá v lásku.
Zatímco se vyšetřovatel a právnička po krůčcích blíží k pravdě, je stále těžší získat zásadní informace o minulosti oběti a motivech zločinu a Zoe je přinucena radikálně změnit svá očekávání týkající se lásky, věrnosti, rodiny – a zejména smyslu pro spravedlnost.


Jamie McGuire - Učiněná katastrofa, Krásná katastrofa, Nádherná svatba
Anotace Učiněná katastrofaON – Jmenuje se Travis. Jeho život je plný povolných žen, nepovoleného hazardu a násilí. Jenže zrovna když si myslí, že je nezranitelný, potká JI. ONA – Abby je kombinací nevinné krásy a hříšné minulosti. Vnímá Travise jinak než ostatní a rozhodně nemíní být JEHO další trofejí. ON + ONA – Rozdílné pohledy na jedno společné téma. Tentokrát je na řadě ON, muž s věčným nepokojem v duši. Jak dopadne nejkrásnější milostný příběh jedenadvacátého století?
Anotace Krásná katastrofaOna nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje…
On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.
Anotace Nádherná svatbaUž víme, že se Abby Abernathyová stala paní Maddoxovou. Ale víme, jak se to stalo?
Proč Abby požádala Travise o ruku?
Co tajili jeden před druhým?
Kde strávili svatební noc?
Kdo o tom ještě věděl… a nepověděl?
Fanoušci Krásné katastrofy a Učiněné katastrofy se to všechno dozvědí z vyprávění o bouřlivém svatebním dni (a noci!) – a jako všechny dobré příběhy, i tenhle rozhodně stál za to čekání.


Kjetil Try - Nebot jejich je království nebeské
Anotace: Komisař Lykke vyšetřuje v předvánočním shonu svůj dosud nejsložitější případ Blíží se Vánoce a známý divadelní herec Reidar Dahl sklízí na jevišti aplaus za vynikající provedení Josefa ve Vánočním evangeliu. Druhého dne jako by se po něm slehla zem. Policie v jeho mrazáku objeví dva úhledné balíčky s hrůzným obsahem. Je zřejmé, že herec byl zavražděn. Jaký však byl motiv vraždy a kam se podělo jeho tělo? Záhadná zmizení pokračují a komisař Rolf Lykke se obává, že další obětí by mohl být chlapec narozený na Štědrý večer...


Předtuchy - Jude Watson
Anotace: Grace má předtuchy. Pronásledují ji od té doby, co jí zemřela maminka. Neví, jak se s nimi vypořádat, a ani nechce. Neví, jestli vidí minulost, přítomnost nebo budoucnost. Vidiny k ní prostě přicházejí. Pak ale zmizí její nejlepší kamarádka Emily. Z obávaných předtuch se náhle stane jediný klíč k záhadě, kam se Emily poděla. Dokáže ji Grace zachránit včas?

Tak, to máme všechno, co na to říkáte? Vybrali jste si? :)

Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat