neděle 31. ledna 2016

Další knižní úlovky :)

Zdravím všechny! :)

Koukejte.....

A co to mám nového?


Kniha z výprodeje. Emmy Laybourne - Monument 14Tvá matka na tebe křičí, že nestihneš autobus. Vidí, jak se blíží ulicí. Nezastavíš se a neobejmeš ji, neřekneš jí, že ji máš rád. Nepoděkuješ jí, že je hodná, laskavá a trpělivá máma. Jistě že ne – jen seběhneš schody a utíkáš na roh ulice.Kdybys ale věděl, že je to naposled, co mámu vidíš, nejspíš by sis přál, aby ses zastavil a všechny ty věci udělal. Možná i za cenu, že by ti autobus ujel.Ale autobus se už blížil, tak jsem se rozběhl.
Čtrnáct dětí. Jeden supermarket. A milion věcí, které nabraly špatný směr.
V akcí nabitém debutovém románu Emmy Laybourneové se stal supermarket útočištěm pro čtrnáct dětí – šest středoškoláků (oblíbených i neoblíbených), dva osmáky (z nichž jeden je technický génius) a šest malých dětí. Zní to jako velká zábava, když si můžou dělat, co chtějí, ale ne v případě, že venku zuří jedna katastrofa za druhou, počínaje monstrózním krupobitím a konče použitím chemických zbraní, které svět – jak ho znají – vedou do záhuby. A jediné, na co děti myslí, je věta: Uvidím ještě někdy své rodiče?

Nebe v Plamenech - Emmy LaybourneSvět neskončil… Ještě ne.
V pokračování příběhu Monumentu 14 se skupina přeživších, donedávna uvězněných v supermarketu sérií ničivých katastrof, rozdělila ve dví. Většina dětí se v zoufalé snaze vydala opraveným autobusem na letiště v Denveru. Doufají, že se tam setkají se svými rodiči, budou odvezeni do bezpečí a zachrání svého umírajícího přítele.
Ale svět venku je temný a zaplavený nebezpečnými chemikáliemi, které mění lidi v krvežíznivá monstra, a ne všechny děti jsou ochotné nastoupit do autobusu. V útočišti, jež bylo již jednou narušeno, se snaží zbývající děti obnovit přátelství. Ale pokud se máte rozhodnout mezi životem a smrtí, láskou a nenávistí, komu můžete doopravdy věřit? 
Opět úlovek ve výprodeji :))

Tato kniha mne nalákala svou anotací, co na ni říkáte? :)
Jennifer Hillier - Pronásledovaná:Doktorka Sheila Tao je učitelkou psychologie, odbornicí na lidské chování. Dobře ví, že flirtovat s přitažlivým, okouzlujícím universitním studentem Ethanem Wolfem znamená zahrávat si s ohněm. Vlny spalující vášně v jeho objetí se střídají s pocity provinění. Konečně se zasnoubí s jiným mužem, který ji zbožňuje, a rozhodne se vzít vlastní život pevně do rukou. Ethan Wolfe ji však nehodlá nechat jen tak odejít. Když ji nemůžu mít já, nebude ji mít nikdo.
Ethan má se Sheilou vlastní plány: připravit ji o zaměstnání, zničit její profesionální pověst. Donutit ji, aby tvrdě zaplatila za to, že ho odmítla. A zatímco Sheila se snaží čelit jeho útokům a nevyzradit přitom kolegům ani snoubenci svá nejintimnější tajemství, universitou letí zpráva o šokujícím zločinu - kdosi ubodal studentku, hvězdu atletického týmu. Kdosi roztáčí kolo násilí, sexu a vydírání. a Sheila se znenadání ocitá uprostřed hry na kočku a myš, s milencem, jemuž kdysi nedokázala odolat, s mužem, který se změnil v netvora a odmítá ji propustit ze svého zajetí.

Kevin O´Brien - Poslední výkřikDvanáct žen zmizelo, aniž by po nich zůstala jediná stopa nebo jakýkoli záchytný bod… místo jejich pobytu zůstává i po jedenácti letech záhadou. 
Amelia Faradayová je krásná a chytrá devatenáctiletá dívka, ale zároveň je to chodící neštěstí. Trpí výpadky paměti a také ještě něčím horším – pocitem, že je zapletena do série vražd. Nyní, když dochází k řadě nových vražd a Ameliiny výpadky paměti jsou stále častější, klade sama sobě otázku, zda právě ona není tím chladnokrevným vrahem – nebo je snad ve vražedné hře, která nyní začíná, pouhým pěšcem?

Úlovek z práce, z levných knih :)
Motýlí křídla - Veronika BickerElena se snaží zapomenout na nešťastnou smrt své sestry Laury. Jak přesně zemřela, to nikdo neví. Na stejném místě je o rok později nalezena další mrtvá dívka. Je to opravdu jen náhoda? Co způsobilo dopravní nehodu, při které zahynula Laura? Jaké tajemství v sobě nosí matka, která Elenu nechce spustit z očí? Náhlý zájem staršího pohledného Tristana, přicházející anonymní dopisy a potloukající se zakuklené postavy přimějí Elenu jednat. Bude hledat pravdu na vlastní pěst...

Opět úlovek z práce :))
Zrádný anděl - Ulrike BliefertLeonie tráví prázdniny společně s rodiči, kamarádkou Maike a malým bratrem. O nejmladšího člena rodiny se má během dovolené postarat místní dívka Sonja, ke které se Maike začne od začátku chovat podezřívavě. Leonie to nechápe a považuje za přehnané. Sonja však něco tají. Jaká je její minulost? Co je vůbec zač ta dívka s tváří anděla? Pokud Leonie neodhalí děsivou pravdu včas, budou všichni ve velkém nebezpečí.

Další knihou je výhra z klubu knihomolů, kde po celý prosinec probíhala vánoční soutěž a mi se podařilo ukořistit tuto krásku...

Taylor Jenkins Reidová - Možná v jiném životěPodmanivý příběh o mladé ženě, jejíž osud závisí na tom, jak se rozhodne, když znovu potká svou první lásku. Ve střídajících se kapitolách se před námi odvíjejí dva možné scénáře – s překvapivě rozdílnými výsledky.
Hannah Martinové je devětadvacet a stále ještě netuší, co se životem. Od promoce žila v šesti různých městech a vystřídala bezpočet zaměstnání. Poté co se v New Yorku zaplete se ženatým mužem, rozhodne se vrátit zpátky do rodného Los Angeles. Zabydlí se u své kamarádky Gabby, která ji zavede na večírek s dávnými přáteli. Právě tam se Hannah setká se svým bývalým přítelem Ethanem. Gabby chce ale už po půlnoci domů a Hannah se ocitá před těžkou volbou – buď odejde s kamarádkou, anebo zůstane s Ethanem. Váhá. Co se stane, když odjede s Gabby? A co se stane, když ne?
Od této chvíle se kniha štěpí na dva různé příběhy s velikými důsledky pro Hannah i pro lidi kolem ní. A jak se obě odlišné reality rozvíjejí, vyvstávají v příběhu hlubší otázky o osudu a pravé lásce: Platí, že co se má stát, to se stane? Jak moc náš život určuje náhoda? A existuje něco jako spřízněná duše? Hannah věří, že ano. A v obou světech je přesvědčená, že ji našla.

A nebyla bych to já, abych nepřidala aspoň jeden recenzní výtisk :) Tak tady je, z nakladatelství Omega :))

Holly Black - Nejtemnější část lesaV lese leží na zemi skleněná rakev a v ní spí chlapec, který má na hlavě rohy a jehož uši jsou špičaté jako nůž...
Hazel žije se svým bratrem Benem ve městě Fairford, kde vedle sebe žijí lidé a kouzelná stvoření přezdívaná Lesní lid. Sjíždějí se sem turisté, aby na vlastní oči spatřili divy pohádkové říše, zejména pak rohatého chlapce. Jenže návštěvníci nevidí nebezpečí, které se zde skrývá.
Hazel a Ben si od pradávna vyprávějí smyšlené příběhy o chlapci ve skleněné rakvi. V jejich vyprávěních je on princem a oni chrabrými rytíři. Namlouvají si, že princ je jiný než ostatní Lesní lidé, kteří uzavírají s lidmi kruté dohody a číhají na turisty ve stínech stromů. Hazel ví, že není možné, že by se rohatý chlapec probudil.
Jenže přesně to se jednoho dne stane….
Celý svět se obrací vzhůru nohama a Hazel musí přijmout roli rytíře, na kterého si kdysi hrála. Je vtažena do víru nové lásky, musí se vyrovnat se zradou a rozhodnout se, na čí straně stojí. Dokáže v této roli obstát?
V podobě románu Nejtemnější část lesa se Holly Black, autorka mnoha bestsellerů, vrací k okouzlujícím pohádkovým příběhům, díky kterým se na počátku své kariéry proslavila.

Tak co, četli jste nějakou? Jak se vám tyto krásky líbí? Čím mi doporučíte začít? Nebo na jakou byste chtěli recenzi nejdříve? :)

Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat