pátek 15. května 2015

Ostrov Lhářů - E. Lockhart (Emily Jenkins)

Autor: E. Lockhart
Nakladatelství: Host
Rok vydání: 2015
Počet stran: 264
Překlad: Barbora Doležalová
Orig. název: We were liars

Oficiální anotacePřečtěte si to. A jestli se Vás někdo zeptá, jak to skončí, prostě LŽETE! Báječná rodina Sinclairových. Soukromý ostrov. Velice bystrá dívka, se kterou je něco v nepořádku. Skupina čtyř přátel - lhářů-, jejichž přátelství začne být destruktivní. Revoluce. Nehoda. Tajemství. Lži a další lži. Pravá láska. Pravda.
zdroj: databazeknih.cz

Můj názor:

Já ani nevím, kde mám vlastně začít. Když jsem knihu začala číst, první polovina pro mě byla nudná, taková nezáživná, vůbec jsem neměla tušení, o co jde. Co je pointou? Bylo to jen takové povídání o ničem. Ale už jsem známá tím, že knihy dočtu, neodkládám i kdybych si měla nehty okousat nudou a jsem šťastná, že jsem taková, protože jinak bych přišla o bravurní knihu, s nepředstavitelným koncem. Myslela jsem si, že autorka trochu ujela, třeba se opila nebo tak a něco napsala, ale houby! Ona měla naprosto jasnou představu, a nás, čtenáře nechává čekat až do posledních stránek.


Nejlepší na tom bylo, když jsem asi začínala chápat o co jde, hned na další stránce jsem byla vyvedena z omylu. Tudíž teď, s odstupem času mi dochází, že kniha mi dala napětí, rozpolcenost, zábavu, překvapení a slzy. Ano, opět jsem uronila nějakou tu slzu, i když si asi teď říkáte, jak je to možný, že brečela, když ji kniha nebavila?!

A nemyslíte si třeba, že lžu????? :) Že jsem lhář a celá tato recenze je smyšlená? :)

Teď vážně, opravdu do ní běžte, budete totiž překvapeni jak já, co se na 265 stránkách skrývá za excelentní příběh!

A potom mi napište, sem do komentářů, jestli jsem lhář. :)

DaraMegan

Sledovat mne můžete i na FB DaraMegan knihy

Žádné komentáře:

Okomentovat