pondělí 18. května 2015

Jedna malá lež - K. A. Tucker

Autor: K. A. Tucker
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2015
Počet stran: 340
Překlad: Jana Pacnerová

Oficiální anotaceLivie byla vždycky „slečna Dokonalá“, ale po nástupu na prestižní univerzitu zjišťuje, že to s ní zase tak skvělé není. Musí zvládnout první porážky, deziluzi, přizpůsobit své plány do budoucnosti a hlavně změnit přístup sama k sobě. A do toho se jí ještě připlete láska… není divu, že v tom víru změn natropí pár chybiček. Jenže chyby jsou od toho, aby se napravovaly, a nová Livie bude možná ještě mnohem zajímavější osobnost než ta, za kterou se kdysi považovala.
zdroj: databazeknih.cz

Můj názor:

Od této knihy jsem měla velmi velké očekávání, protože když jsem četla první díl, který byl vyprávěn z pohledu Kacey, byla jsem okouzlena. Tudíž jsem si jen přála, aby Livie byla taky skvělá, aby byl příběh nejméně tak dobrý, jako minule.
A jsem ráda, že tomu tak je. Knihu jsem si užila a teď to myslím obrazně, proslintala jsem se až k poslední stránce.

" V přítomnosti přitažlivých kluků má sklon se silně potit. A na prvním rande mě patrně raní mrtvice. Jestli se nerozteču v kaluži potu dřív, než mě vůbec někdo stihne pozvat."

Jak se dalo předpokládat, Livie byla vtipná, ta paní dokonalá, jak se jevila v jedničce, ale nikdo není dokonalý, co si budeme nalhávat, že? :)
Každopádně to byla jízda, se všemi těmi muži, kteří se tam "nachomejtli" :D
Můžu zodpovědně říct, že domě mě neměli vůbec rádi, když jsem prohlásila, že jdu spát a nechám si zdát o Ashovi a Connorovi :D

Autorka krásně popsala jak vzhled hlavních hrdinů, což je velké plus :), tak i ostatní "školní" zážitky, jako např. večírky. Je to knížka pro dospívající holky, kdy hlavní hrdinka více méně problém má i nemá. Ale typická adultka to podle mého názoru není, protože to největší tajemství neskrývá hlavní hrdinka v sobě, ale zcela a úplně někdo jiný. Ovšem kdo a co, to si nechám pro sebe, ať máte chuť si knížku přečíst.
Pokud knížku vezmete, dejme tomu, do ruky v sobotu a začtete se, můžu vám slíbit, že v neděli už budete přemýšlet, jestli všechno bylo oukej, jestli byste to chtěli jinak, jestli to takto stačí...
Tím chci říct, že je to oddechovka na jedno odpoledne, což v některých dnech člověk rád. Protože kdo by nechtěl uniknout z reality našeho světa, že? :)

Autorku jsem si oblíbila a doufám, že to není poslední její počin u nás vydaný. Knihu doporučuju, nejméně jako jedničku (Deset malých nadechnutí) a až ji dočtete, budu ráda za každý komentář, jak se líbila, nelíbila a jestli jste taky musela nechat knihu vysušit od slin jako já. :)
Ooooooo, jak je hezké snít... :)

DaraMegan


Sledovat mne můžete i na mých FB stránkách, odkaz zde.

Díky :)

Žádné komentáře:

Okomentovat