čtvrtek 26. března 2015

Jo Platt - Život vzhůru nohama


Autor: Jo Platt
Počet stran:320
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2015

Nevěsta... Svatební den... Svatební hosté jsou v lavicích... Začíná hrát hudba a nevěsta vchází do uličky... Zvedne oči, podívá se k oltáři, kde má stát její nastávající... Chce se usmát a hrdě vyrazit... Místo toho vyvalí oči... Ženich tam není! Utekl oknem, svatební obřad se nekoná, nevěstě se hroutí svět...


Takto začíná kniha, kterou vypráví Ros. Rosalind je žena, které utekl manžel od oltáře a ona se s tím musí vyrovnat. A vyrovná se s tím po svém... Zhroutí se. Odmítá fungovat jako normální člověk, i když se celé její okolí, rodiče, přátelé, kamarádi snaží, aby to tak nebylo. Bojkotuje všechno a všechny.

Když už je to neunosná mez, její kamarád Mike ji donutí odjet do St. Alban, městečka, kde bude pracovat v antikvariátu a zároveň bude jeho spolumajitelkou spolu s Andrewem. Andrew je Mikův kamarád, který potřebuje investici, aby antikvariát rozjel a Ros souhlasí.

Pomalu se dává dohromady, má kolem sebe nové přátele a to Andrewa, který je moc hezký a milý, George, okouzlující a láskyplnou kamarádku a Joan, starší, ale šílenou friend. :) Všichni pracují tak, jak mají, Ros se začíná vzpamatovávat a zdá se, že vše už je v pořádku. Ale to by ta kniha neměla zápletku. A proto....

Objeví se řecký bůh, Andrew něco skrývá, George se stane nemilá událost...  A do toho Ros řeší, začne znovu věřit mužům? Dokáže se znovu zamilovat? Dokáže pomoct svým kamarádům kolem sebe?

Knížka je oddychovka s velkým O, protože se čte sama, má milý děj, ničím nemůže urazit, ale na druhou stranu ani překvapit.
Je to pěkná romantika, znáte Bridget Jones? Tak to je Ros. Místama je knížka vtipná a teď, když nad tím přemýšlím, byla sice docela předvídatelná, ale nebyla vyloženě nudná, což je velké plus. I když jsem si ze začátku nedokázala představit, o čem bude psát autorka tolik stránek, tak musím říct, že děj ubíhal krásně rychle a "nezasekával" se.

Každopádně tuto knížku bych doporučila romantickým duším, pokud čekáte něco více, tak to asi nebude Váš šálek čaje, ale na druhou stranu, kniha na jarní dny do přírody s dekou a kávou to je. Nemusíte nad ní přemýšlet, ponoříte se do děje a když knížku zavřete, tak se usmějete a berete do ruky další kousek. Protože po této knize mám neskutečnou chuť se začíst do náročnější četby, která ve mě něco zanechá :)

Ale jo, přečtěte si :) 
3*/5*

DaraMegan

Žádné komentáře:

Okomentovat