pátek 23. ledna 2015

Železný král od autorky Julie Kagawa

Šestnáctiletá Meghan žije se svou matkou, jejím přítelem Lukem a malým bratrem, čtyřletým Ethanem. Ve škole má nejlepšího kamaráda Robbieho, zrzka, který nezkazí žádnou legraci.

Její vlastní otec záhadně zmizel, když jí bylo šest let.. Vešel do jezera a už se nevrátil. Do dnešního dne nechápe, co se stalo, ale právě přichází den, kdy se všechno dozví....

Na její šestnácté narozeniny někdo unese jejího bratra, na jeho místo dají podvržence a Meghan začíná vidět to, vůči čemu byla \"slepá\".

Robbie je Puk, bytost mýtická, zavede ji do vílí říše, s touhou pomoct jí v záchraně jejího bratra.
Po vstupu do vílí říše zjistí, že je dcerou krále Letního dvora, zamiluje se do Ashe, který je zase syn královny Temného dvora.
Jak už jde z těchto dvou názvů vydedukovat, spojení nevěstí nic dobrého. Než dojde k nejhoršímu, Ash se rozhodne Meghan a Pukovi pomoct pří záchraně Ethana, a v neposlední řadě jim pomáhá Grimalkin-kočka, která jednou je vidět, poté ne (taková malá Šklíba).

No a jak to na jejich cestě za hledáním Ethana bude vypadat,co Meghan pozná, koho potká a jak si se vším poradí, jestli bratra zachrání, vše se dočtete v této úžasné, pohodové, odpočinkové knížce.
Kniha je mile napsána, příjemně se čte a obsahuje i poznámky pod čarou, kde některé jsou světově známé, ale při některých jsem se\"přiučila\".
Doporučuju tuhle knihu všem, kteří nemají předsudky vůči \"young\" fantasy, rádi se zasmějí, alei chvilkama rozčílí.

Na mě kniha působila tak fajn, že po přečtení jsem měla pocit: \"dokážu létat!!!\" :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat